Politika privatnosti

Mi brinemo o vašoj privatnosti.

Mi brinemo o vašoj privatnosti.

Posljednje ažuriranje: novembar 2020

Kontrolor ličnih podataka i kontakt podaci

Ova se politika odnosi na obradu (upotrebu) bilo kojih ličnih podataka koje provodi PRIMAT d.d. (operater).


Podaci o operateru:

PRIMAT d.d.
Industrijska 22, Maribor
Registracijski broj: 5041473
Telefon: 02 250 76 10
E-mail: info@primat.si


Podaci o službeniku za zaštitu podataka:

 • Matjaž Andric / predsjednik upravnog odbora
 • Kontakt telefon: 02 250 76 10
 • Kontakt adresa e-pošte: matjaz.andric@primat.si


Izjava o privatnosti

Kreatori web stranice PRIMAT svjesni su važnosti privatnosti, tako da s vašim podacima uvijek radimo odgovorno, pažljivo i u skladu s važećim zakonima te se zalažemo za zaštitu vaših ličnih podataka. Svrha Izjave o privatnosti je da vas obavijesti o našoj politici privatnosti i opcijama koje su vam dostupne u načinu prikupljanja i korištenja podataka na mreži.


Koje lične podatke obrađujemo

Kolačići

Da bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo, na našoj web stranici imamo instalirane kolačiće Google Ads i Google Analytics koji bilježe lične podatke u skladu s ovom politikom privatnosti. Korištenjem web stranice primat-safes.com smatra se da razumijete i dopuštate upotrebu kolačića i svjesni ste činjenice da ih možete isključiti u bilo kojem trenutku.

Obrasci

Instalirali smo obrasce na neke podstranice web stranice PRIMAT kako bismo vam pomogli da nas kontaktirate. Da bismo mogli realizirati vaše zahtjeve i / ili odgovoriti na vaša pitanja, trebaju nam vaši podaci za kontakt: kompanija, kontakt osoba, telefonski broj, adresa e-pošte - ovo može uključivati ​​lične podatke. Prije slanja poruke, pošaljite svoj pristanak na upotrebu ličnih podataka.

Svoje želje, zahtjeve i pitanja možete predati putem sljedećih obrazaca:

a) Podnosite zahtjev za naše proizvode i / ili usluge https://www.primat.ba/upit/
b) Postavite splošno vprašanje http://www.primat.si/kontaktni-obrazec/
c) Oddate zahtevo za izvedbo servisnega posega https://www.primat.si/servis/prijava-servisa/
d) U ime medijske kuće u kojoj ste zaposleni, možete nam postaviti pitanje http://www.primat.si/medijsko-sredisce/obrazec-za-novinarsko-vprasanje/
e) Podnosite prijavu za konkurs http://www.primat.si/kariera/ponudba-za-zaposlitev/

Na osnovu podataka koje ste unijeli, automatski se generira e-mail koji se u slučaju podstranica a), b) c) i d) prosljeđuje na našu opću e-adresu info@primat.si iu slučaj podstranice e) na e-adresu odgovorne osobe Kadrovske usluge. Primit ćete i kopiju e-pošte na e-adresu koju ste morali unijeti prilikom unosa sadržaja.


Pravni osnov za obradu ličnih podataka

Vaše osobne podatke možemo obrađivati ​​na sljedećim pravnim osnovama:

 • kada je potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obaveza (npr. izdavanje računa za kupljenu robu);
 • kada je obrada vaših ličnih podataka neophodna za zaključenje i ispunjenje ugovora koji ste sklopili s nama ili zato što ste zatražili ponudu od nas;
 • kada date svoj pristanak na obradu vaših ličnih podataka za određenu svrhu obrade i uvijek imate pravo opozvati tu saglasnost.

Dobrovoljni prenos podataka i posljedice neprenošenja

Davanje ličnih podataka je dobrovoljno. Niste dužni da nam pružate lične podatke, ali ako ih ne dostavite, ne možete od nas dobiti odgovore i / ili ponude.

Svrha obrade ličnih podataka

Vaše lične podatke možemo koristiti u jednu ili više sljedećih svrha:

 • komuniciranje s vama u vezi s pružanjem naših usluga i odgovaranje na vaše upite;
 • za statističke analize prodaje naše robe i upotrebe naših web stranica.

Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke i šta se nakon toga događa

Podaci o izdatim računima čuvaju se 10 godina od datuma izdavanja.

Podatke potrebne za zaključenje i ispunjenje ugovora između vas i nas čuvamo još 5 godina od ispunjenja ugovora (isporuka robe).

Ko ima pristup vašim ličnim podacima

Ne prosljeđujemo vaše lične podatke i ne dozvoljavamo trećim stranama izvan PRIMAT-a da ih otkriju.

Koja prava imate u vezi sa ličnim podacima, kako možete opozvati svoj pristanak na obradu i koje su posljedice opoziva

U vezi sa svojim ličnim podacima imate sljedeća prava:

pitati nas u bilo koje vrijeme:

 • potvrda da li obrađujemo vaše lične podatke;
 •  pristup ličnim podacima i sljedećim informacijama: svrhe obrade; vrste ličnih podataka; korisnici ili kategorije korisnika kojima su lični podaci otkriveni ili će biti otkriveni, jedna (besplatna) kopija ličnih podataka u obliku koji navedete (ako se zahtjev podnosi elektronskim sredstvima komunikacije, a ne tražite drugačije, kopija će se dostaviti u elektroničkom obliku);
 • ispravak netačnih ličnih podataka;
 • ograničenje obrade kada: osporavate tačnost ličnih podataka tokom perioda koji nam omogućava da potvrdimo tačnost ličnih podataka;
 • obrada je nezakonita i vi se protivite brisanju ličnih podataka i umjesto toga tražite ograničenje njihove upotrebe;
 • više nam nisu potrebni lični podaci u svrhu obrade, ali oni su vam potrebni za potvrđivanje, provođenje ili odbranu pravnih zahtjeva;
 • brisanje svih ličnih podataka (pravo na zaborav) ako su ispunjeni preduslovi navedeni u članu 17. Opšte uredbe o zaštiti podataka, a posebno u slučaju da opozvate svoj pristanak na obradu ličnih podataka;
 • ispis ličnih podataka u strukturiranom, često korištenom i mašinski čitljivom obliku, s pravom prosljeđivanja tih podataka drugom kontroloru bez da me ometa

podnijeti žalbu protiv nas Povjereniku za informacije ako smatrate da obrada vaših ličnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.

Postupak za ostvarivanje prava

Svoje zahteve u vezi sa ostvarivanjem prava u vezi sa ličnim podacima možete uputiti u pisanom obliku na kontakt naveden u okviru Podaci o ovlašćenom licu za zaštitu ličnih podataka kontrolora.

U svrhu pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima, možemo zatražiti dodatne informacije od vas i možemo odbiti poduzimanje radnje samo ako dokažemo da vas ne možemo pouzdano identificirati.

Moramo odgovoriti na vaš zahtjev za ostvarivanje vaših prava na lične podatke bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od mjesec dana od prijema vašeg zahtjeva.

Briga za sigurnost ličnih podataka

U našoj se kompaniji zalažemo za zaštitu podataka koje nam pružate. Sprečavamo njihovo otkrivanje raznim sigurnosnim tehnologijama. Podaci se čuvaju u trajno kontrolisanim računarskim sistemima sa ograničenim pristupom kontroliranim lokacijama.

Otkrivanje ličnih podataka trećim stranama

Operateri naše web stranice neće prosljeđivati ​​vaše lične podatke trećoj strani bez vašeg pristanka. Zadržavamo pravo pristupa i otkrivanja ličnih podataka kako bismo se pridržavali i osigurali poštivanje zakona, poštovali zakonske zahtjeve, koristili informacije u pravnom postupku ili zaštitili prava i vlasništvo naših operatora web stranica ili korisnika.